dimecres, 13 de gener del 2016

Negocis singulars de Salou. Librería El Faro


L'any 1962 es va inaugurar la 'Librería El Faro' al carrer València núm. 12, propietat de Jaume Oliva Franch, la inauguració la va beneïr el nostre capellà Ramon Muntanyola. Aquest negoci va ser una porta oberta a tota classe d'informació i lectura pels grans i petits del poble.

Uns anys més tard, el fill Conrad Oliva va obrir la 'Librería El Faro 2' al Passeig Jaume I. Amb quasi cinquanta anys de trajectòria comercial va tancar el negoci de la llibrería en Jaume Oliva. Va funcionar un temps amb uns altres propietaris i el dia d'avui està tancada al públic.

Per altra banda, en la relació de comerços del 1969 hi figuren tres llibreries, dues anomenades 'Libreria Miramar', que estaven, una a l'Espigó del Moll i l'altra al carrer Sol, a nom de Sergio Dubois, i la tercera era la 'Libreria Mayfa' de Carmen Velillas Orejón que estava al carrer Colom.

A les llibreries com 'El Faro', en aquells anys, no hi faltaven les publicacions per als més petits com el 'TBO', les 'Hazañas Bélicas', 'El Jabato', 'Pulgarcito', 'Superman', també els àlbums de cromos dels jugadors de futbol, els llapis de colors 'Alpino', les gomes 'Milan', la tinta xinesa 'Pelikan'. Per als adults hi havia els diaris com 'La Vanguardia', el 'ABC', el 'Diario de Barcelona', el 'Diario Español' (avui Diari de Tarragona), 'El Caso' (diari de successos i desgràcies), les revistes 'Hola', 'Lecturas' i 'Garbo', els esportius com 'Marca' i el 'Mundo Deportivo'.

Falten uns quants articles més, però amb aquesta mostra crec que és suficient perqué vinguin a la memòria aquells temps de tanta escassetat informativa, i la nostàlgia d’un passat tan recent.

Foto: Dia 27 de març del 1962, quan es va inaugurar la llibreria amb la presència de mossèn Ramon Muntanyola i els escolanets Francesc Brull i Joan Sardiña (un servidor), en Jaume Oliva, la seva dona Conchita i el fill Conrad. Imatge cedida pel Jaume Oliva Franch.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada